آموزش آشپزی

آموزش آشپزی

امام حسین (ع) : بخشنده ترین مردم کسی است که در هنگام قدرت می بخشد.
جمعه ۳ اسفند ۱۳۹۷

طرز تهیه دلمه کلم برگ خوشمزه و مجلسی

دلمه‌ کلم برگ تبریز، یکی از غذاهای سنتی و پرطرفدار ایرانی است که میتواند به عنوان پیش‌ غذایی سالم، لذیذ و مغذی مورد استفاده قرار گیرد.

 

 

مواد لازم برای تهیه دلمه کلم برگ

کلم برگ بزرگ / ۱ عدد
برنج /۲ پیمانه
لپه / یک استکان
گوشت چرخ کرده / ۴۰۰ گرم
سبزی دلمه / ۱ کیلو (شامل: تره، گشنیز، جعفری، ترخون، مرزه، شوید، نعنا، پیارچه)
پیاز ۲ عدد بزرگ
نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
روغن به میزان لازم
رب به میزان لازم
سرکه یک استکان
شکر دو قاشق

 

طرز تهیه دلمه کلم برگ

اول یک قابلمه بزرگ برمی داریم و برگهای کلم را که از بند بند ساقه جدا کردیم را روی هم قرار داده داخل قابلمه می گذاریم و آب می ریزیم. وقتی جوش آمد، برگ هارا چک می کنیم که آیا نرم شدند یا نه؟ وفتی نرم شدند آنها را در سبد ریخته تا خنک بشود، یا اینکه می توانیم مغز کلم را بصورت یک مخروطی با کارد تیزی در آوریم و داخل آب جوش قرار دهیم تا برگها کمی نرم شود سپس از آب بیرون آورده و به آرامی برگها را جدا می کنیم.
پیازها را نگینی خرد کرده وقتی نیم سرخ شد گوشت چرخ کرده را اضافه می کنیم نمک و زردچوبه و رب را هم می افزاییم.
برنج را شسته در یک قابلمه ریخته با کمی نمک می گذاریم تا نیم پز شوند. لپه را هم شسته و می پزید. سبزی ها را خوب پاک کرده شسته و خرد کنید.
حالا مواد تفت داده شده را در کاسه بزرگی ریخته برنج نیم پز و لپه پخته سبزی دلمه خرد شده را هم اضافه می کنیم. همه مواد را هم می زنیم سپس برگهای کلم پیج را از آب خارج کرده و می گذاریم تا خنک شوند.
قسمت پشت کلم پیچ که دارای یک رگبرگ ضخیمی است با کارد تیزی کمی می گیریم تا بتوانیم از مواد، داخل کلم پیچ ریخته و به راحتی آن را بپیچیم.
کف قابلمه مناسبی که دلمه ها درآن جا بشوند را مقداری از برگهای کلم می چینیم سپس از مواد بالا به اندازه دو قاشق برمیداریم و وسط کلم گذاشته و مانند بقچه میپیچیم. یا به دلخواه خودتان دوکی شکل بپیچید طوری که باز نشوند.
وقتی موادمان تمام شد دو قاشق روغن جامد و نمک روی دلمه داده با ۴ الی ۵ لیوان آب می گذاریم تا بپزد. اگر برنج خام بود بیشتر آب لازم دارد تا برنج بپزد …
در یک کاسه نصف استکان سرکه و ۲ قاشق غذاخوری شکر، ۴ قاشق رب و یک مقدار نمک به مواد اضافه کنید.
سس را در ربع آخر پخت دلمه اضافه کنید و غذا را میل نمایید.

نوش جان

چه امتیازی می دهید؟
5 / 0
[ 0 رای ]
14 views مشاهده
دیدگاه کاربران انتشار یافته : 0 - در انتظار بررسی : 10
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.


تبلیغات متنی